Uniform

- groepsdas
Voor kapoenen vragen we enkel dat ze een groepsdas dragen. Deze is te koop aan het lokaal bij iemand van de leiding voor 7,5 euro.

- scoutstrui
Van de welpen vragen we dat ze naast onze groepsdas ook onze groepstrui dragen, deze is te koop aan het lokaal voor 20 euro.

Jonggivers, givers, jins, leiding

- scoutstrui
- scoutshemd
Vanaf de jonggivers vragen we of de leden zich een scoutshemd aanschaffen. Dit geldt dus ook voor Givers, Jins en Leiding.
Een groene scoutsbroek is dus niet persé nodig voor ons (al is het wel tof om er eentje aan te kopen aangezien het super stevige en handige broeken zijn ;) )

We hadden ook graag dat ieder lid een T-shirt van Sint-Lucas draagt, maar hier kunnen we natuurlijk niemand toe verplichten. Een T-shirt kost 10 euro.
Kapoenen en welpen mogen natuurlijk een scoutshemd dragen, maar we verplichten niemand hiertoe.
Truien, t-shirts en dassen verkopen we gewoon op ons lokaal. Deze kan je betalen via payconiq, overschrijving of cash .
Kentekens, lintjes en dergelijke kunnen ook altijd (gratis) aan het lokaal verkregen worden.

Waar een scouthemd kopen?

1. Bij een van onderstaande Hopper winkels:
  2. Via de Hopper webwinkel www.hopper.be
  3. Informeer achter een 2e handsuniform bij vrienden of kennissen of aan het lokaal.
  4. Via de groepsleiding:
    • Als u de maat van uw zoon of dochter kent geef dan een bestelling op bij iemand van de groepsleiding. Zij zorgen er dan voor dat dit in orde komt.

Als uw zoon of dochter uit zijn of haar hemd is gegroeid mag je dit steeds mee naar de scouts nemen. Misschien dat één van zijn vriendjes er nog een jaar geniet van kan hebben!

Meer info kunt u altijd krijgen bij de leiding of op een ouderavond natuurlijk!

Het scoutshemd: welk embleempje hoort waar?

Voorkant

foto van waar al de tekens op het hemd horen te hangen.

borstzakjes

In je eerste jaar welp krijg je bij je belofte het rode wofje en in je tweede jaar op kamp het grijze. Deze zouden, zoals het op de afbeelding hieronder weergegeven staat' op het linkerborstzakje moeten komen.

Vanaf het eerste jaar jonggiver krijg je bij je belofte het algemene, groene, belofteteken en in het tweede jaar op kamp het Scoto teken (de Scoto ofwel 'Scouts Touw' is een traditie die we bij Sint-Lucas sinds kort in het leven hebben geroepen. Dit teken verdienen de jonggivers in hun tweede jaar op kamp na een zingevingsmomentje. De Scoto legt vooral de nadruk op de verbondenheid met Scouts Sint-Lucas als groep. Als je hierover meer wilt weten spreek dan zeker iemand van de leiding aan, we leggen het met veel plezier aan je uit ;) )
Deze twee tekens zouden naast elkaar op de plaats van de twee wolfjes moeten komen.

borstzakje-welpen

Jonggivers, givers, jins, leiding

Als je het jammer vindt om die twee o zo mooie wolfjes weg te moeten doen, mag je de wolfjes ook altijd op het andere borstzakje hangen.

borstzakje-jogis

Achterkant

Het jaarteken van het huidige jaar hoort zoals op de eerste foto boven het rechterborstzakje, maar alle jaartekens van de voorgaande jaren horen achteraan op het hemd van oud jaar nieuw. Zo kan je dus altijd direct zien hoeveel toffe scoutsjaren je al achter de rug hebt!!

foto van waar al de tekens op het hemd horen te hangen.

naam: